Felhívás | MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj 2024

március

14.

pályázat

A Magyar Tudományos Akadémia felhívást tesz közzé az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj elnyerésére.

 

A Pályadíj célja

Az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat  az MTA elnöke a tudományos élet területén dolgozó fiatal kutatók környezetvédelmi kutatási eredményeinek elismerésére hozta létre abból a célból, hogy a tudomány eszközeivel és lehetőségeivel elősegítse a lokális és globális emberi környezet megóvását, a biológiai sokszínűség védelmét, környezetbarát technológiák kifejlesztését, meghonosítását.

A Pályadíj formája és mértéke

A Pályadíj a jelen felhívásra történő jelentkezés útján nyerhető el. A nyertes Pályadíj oklevéllel és pénzjutalommal jár. Az elismeréshez adható jutalom összege pályadíjanként bruttó 400 000 Ft, azaz bruttó négyszázezer forint. A 2024. évi jelentkezési felhívásban legfeljebb három Pályadíj nyerhető el, amelyeket az MTA elnöke a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan adományoz.

A benyújtás határideje

A pályamunkát és csatolmányait 2024. március 20-án, 18:00 óráig az MTA Titkárság Köztestületi Igazgatóság Stratégiai Osztálya részére szíveskedjen benyújtani elektronikusan a kornyezet@titkarsag.mta.hu e-mail címre. További részletek a felhívásban:

Felhívás (pdf)

 

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia